Skip to main content

Huid

Huidaandoeningen kunnen voor veel problemen zorgen. Ongemak, schaamte of zelfs de noodzaak tot operatie. Denk dan aan acné, eczeem, een koortslip of besmettelijke aandoeningen zoals schurft en bepaalde schimmelinfecties.

Ernstiger zijn huidverkleuringen die kunnen duiden op huidkanker (melanoom). Heb je veel moedervlekken en komen er nieuwe bij, dan is het misschien raadzaam om een keer naar je huisarts te gaan.

Een heel uitgebreide lijst van huidaandoeningen vind je op de website van Huidarts.nl. Je vindt er ook welke behandelingen hierbij nodig zijn.

Schurft

In studentenhuizen komt nog wel eens schurft voor. Als je schurft hebt, is het belangrijk dat je jezelf behandelt met een zalf of tabletten. Die krijg je bij de apotheek. Daarnaast is het belangrijk dat je iedereen met wie je contact hebt gehad inlicht, want zij moeten zich ook behandelen. Dan moet je denken aan huisgenoten, sekspartners, bedpartners, mensen met wie je meer dan vijftien minuten lichamelijk contact hebt gehad of mensen die jouw kleding of handdoek hebben gebruikt.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer uitleg over wat te doen als je schurft hebt.