Skip to main content

Geweld

Discriminatie

Heb je te maken gehad met discriminatie, in welke vorm dan ook, dan kun je op het platform Artikel 1 hiervan melding maken. Je vindt er ook veel informatie over discriminatiebestrijding in Midden Nederland.

Huiselijk geweld

Heb jij te maken met huiselijk geweld? Of vermoedens van huiselijk geweld in jouw omgeving? Bel Veilig Thuis Utrecht via telefoonnummer 0800 – 2000 (dag en nacht bereikbaar). Je kunt ook terecht bij het Buurtteam in je wijk. Is de situatie erg dringend, en moet je het huis uit, neem dan contact op met Moviera. Moviera is 7 dagen per week en 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op 030 – 259 98 14. Voor opvang na huiselijk geweld, betaal je een eigen bijdrage.

Seksueel geweld

Heb je ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag, bijvoorbeeld aanranding of verkrachting, dan kun je voor lichamelijke zorg terecht bij het Centrum Seksueel Geweld. Zij denken met je mee over medische zorg, traumabehandeling en eventueel doorverwijzing naar een advocaat of politie. Verder kun je voor lichamelijke zorg ook bij je huisarts terecht. Je huisarts kan ook met je bespreken of het goed is de hulp in te schakelen van een psycholoog

Gedwongen prostitutie

Wat als je in de gedwongen prostitutie terechtkomt, bijvoorbeeld via een loverboy. Of als je het vermoeden hebt dat iemand gedwongen wordt zich te prostitueren. Dan kun je dit melden via misdaad anoniem. Je gegevens worden niet geregistreerd, ook je IPadres of telefoonnummer blijven geheim.

Slachtofferhulp

Als je iets heftigs is overkomen, is de stap naar hulp soms moeilijk. Voor de een is de eerste stap praten over wat je is overkomen, voor de ander kan dat het doen van aangifte zijn. Slachtofferhulp Nederland is er voor iedereen via telefoonnummer: 0900 0101 of via chat/mail.