Skip to main content

Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van onze manier van leven. We eten en drinken meermalen per dag, niet alleen om de honger te stillen of je energie aan te vullen; het gaat ook om genieten, samen delen, je eigen cultuur. 

Met een goed eetpatroon, is er veel ‘gezondheid’ te winnen. Zo heb je door gezond te eten een kleinere kans op onder andere diabetes, kanker, depressie en hart – en vaatziekten. Goede voeding als basis voor je gezondheid draagt bij aan je energie, kracht, balans en fitheid om die dingen te doen die voor jou belangrijk of nodig zijn. Denk aan meters maken voor je studie, energie voor sociale gelegenheden, reizen en nog veel meer.

Veel jongeren hebben zorgen om hun gewicht. Crash diëten of streng lijnen leiden op de langere termijn tot een veranderde stofwisseling, waarmee het in de toekomst steeds moeilijker wordt om op een gezond gewicht te komen én te blijven.  

Gezond eten is meer dan een lijstje; het gaat ook om het patroon, bewust eten, variëren.  Het Voedingscentrum is een betrouwbare, onafhankelijke en wetenschappelijke bron aan voedingskennis, recepten, handige apps en meer. Een veelgebruikt overzicht van wat gezonde voeding is en welke producten je dan moet eten staat in de Schijf van Vijf

Wil je eens in gesprek met iemand die met jou kan meedenken over welke stappen jij kan maken in je eet- en leefgewoonten? Neem dan contact op met een diëtist.

Betaalbaar en gezond

In Utrecht kun je op diverse plekken gezond en betaalbaar eten. Klik hier om wat tips te krijgen. 

Op de website van Moneyfit staan ook tips voor studenten om betaalbaar gezond te eten.