Skip to main content

Hulpverlening

Iedereen heeft weleens een probleem. Bijvoorbeeld op het werk, met familie of door iets wat is gebeurd. Vaak kun je dat zelf oplossen. Soms lukt dat niet. Zoek dan naar het Buurtteam (maatschappelijk werk) in de buurt. Hulp van het Buurtteam is gratis.

Je kunt met veel vragen of problemen ook ondersteuning krijgen van gespecialiseerde (vrijwilligers) organisaties, bijvoorbeeld op gebied van eenzaamheid, LHBTI+ vragen, verslaving enzovoorts. Op deze pagina vind je vormen van hulpverlening en ondersteuning die in Utrecht aanwezig zijn.

Hulp bieden

Veel organisaties die specifieke hulp en ondersteuning bieden, werken met vrijwilligers. Je kunt dus ook bij hen terecht als je geen hulp zoekt, maar juist hulp wilt bieden. Wil je vrijwilliger worden en weet je nog niet precies wat je wilt doen, dan kun je terecht bij de Vrijwilligerscentrale, bij U-Centraal of bij Handje Helpen.

En voor heel veel zaken kun je ook terecht in het buurtcentrum (of buurthuis) huis in je wijk. Klik voor een idee op onderstaand filmpje.